miercuri, 11 ianuarie 2012

Uneori te gandesti.......

Ce faci?.....ce faci cand n-ai somn, n-ai chef, n-ai nimic util de facut, si esti nevoit sa astepti....? 
Poti sa cresti sa iti faci utila asteptarea, sa studiezi sa te pui la curent cu ceea ce e nou in domeniul in care activezi .....dar dupa doua-trei zile de cercetare se epuizeaza noul din domeniul pe care deja il cunosti.
poti sa citesti ceva interesant sa te "culturalizezi"....si cand nici o carte pe care ai cumparat-o nu iti spune nimic.....?
Incepi sa te gandesti.....si te gandesti......si daca ai timp mult sa te gandesti, faci adevarate strategii si apoi incepi sa vezi conspiratii peste tot....si daca tot ai timp continui sa te gandesti la toate lucrurile din jurul tau.
La un moment dat gandirea asta profunda asezata peste ce se intampla in viata ta de zi cu zi si ajutata de o pasiune in domeniul psihologiei te face sa vezi cu totul si cu totul altfel lumea din jurul tau.
Incetul cu incetul detaliile din strategiile si comploturile pe care le vedeai inainte dispar, abundenta lor se compacteaza si se aseaza in anumite tipare pe care le cunosti de undeva, dar inca nu stii de unde.
Incepi sa vezi cum lucrurile din jurul tau NU se complica in fiecare zi mai mult, iti dai seama cat de simplu este totul.
Dar de unde cunosti tiparele, matritzele astea in care se varsa totul? Si te gandesti: in ce film am mai vazut asta, de unde cunosc atitudinea asta, unde am mai vazut aceasta expresie, de unde stiu povestea asta .....am citit undeva asta, candva????? Si te gandesti, si te gandesti, si te gandesti.............siiiii.....da ai mai vazut asta odata dar nu la cinema, nu ai citit nicaieri.....este viata ta .....istoria pe care o ai tu pe pamantul asta .....e simplu....se repeta.
Asa cum si istoria lumi se repeta de secole la rand, asa si bucati din viata noastra se repeta probabil pana ne dam seama cum se actioneaza corect in situatia respectiva. 
E ca si cand in fiecare etapa a vietii ne reincarnam intr-un om nou care trebuie sa isi purifice sufletul pana va ajunge la moarte, la etapa finala a implinirii sufletesti.
Istoria omenirii se repeta, cred eu, cu speranta ca poate , cineva isi va da seama sa recunoasca o etapa de la inceputul acesteia, sa se uite in spate si sa invete din greselile altora.
Pentru noi sa invatam din greselile altora e extraordinar de greu: cum sa cred pe cineva ca plita arde daca eu nu stiu ce inseamna "arshi"???? 
Dar sa inveti din greselile tale .....greselile tale de om matur??????Asta e altceva!
Luciditatea pe care o dobandesti in momentele in care iti dai seama ca de fapt in viata ta exista deja matritza asta, te loveste in moalele capului si te lasa amortit pentru o vereme. Cum de nu mi-am dat seama de la inceput? Cum am putut fi asa de orb? E simplu: ai fost orbit de dezinteres pentru binele tau...sau de parerea gresita despre unii oameni....sau de dorinta de a avea incredere in prima ta impresie (cea care nu te-a inselat niciodata.....dar tu refuzi cu inversunare sa o iei in seama).
Daca cineva stie cum trebuie sa procedezi, astfel incat  sa te asculti mai intai pe tine si apoi pe altii, sa te iei dupa prima impresie (daca stii ca niciodata nu te-a inselat).....sa imi spuna si mie cinevaaaaa......oricum probabil (cu siguranta o sa ma gandesc la asta in continuare)
Asa ca, daca nu dormiti, ganditi-va la asta, dar mai bine nu faceti ca mine, nu va apucati sa ganditi prea mult si sa publicati toate balivernele pe care le ganditi :)))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu